Az Őrök Kapitányának, Adriana-nak kiáltványa

Szerző: admin / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2016.08.24 07:34

Kelly Digges írnok feljegyzése alapján

 

Paliano Szabad polgárai:

 

Mikor legutoljára nyugovóra hajtottátok a fejeteket még lojálisak voltatok. Úgy hajtottátok nyugovóra a fejeteket, mint Paliano igaz királyának, az Örökkévaló Brago-nak az állhatatos szolgái. Talán nem szerettétek. Nincs szabályba fektetve, hogy az uralkodott szeretni kell. De engedelmeskedtettek neki, tiszteltétek, mint bármilyen más polgár.

 

Akaratlan árulóként ébredtetek fel egy trónbitorló királynő véráztatta lobogója alatt: Fekete Rózsa Márkiné ismert bérgyilkos és összeesküvő, a legmagasabb rendű bűnöző, aki elfátyolozta fenyegetéseit és rejtett tüskéi túl sokáig lehetővé tették, hogy Paliano törvényeivel játszadozzon. A palotába felhúzott zászlója és az alattomos homlokára helyezett koronája által árulóvá tett titeket. Arra kényszerit titeket, hogy válasszatok, kihez vagytok lojálisak, a koronához vagy a városhoz.

 

Ez a hitvány csaló valahogy meggyilkolta Brago királyt, véget vetett halhatatlan létének és szétszórta lelkének lényét. Valahogy belevette magát az uralkodó végső akaratába és végrendeletébe – az egész irat egy hamisítvány, nem kétséges, mi végre lenne egy örökkévaló Királynak végrendelete? És ha mégis megtette, miért nevezné ki egy bukott ház lányát, hogy az uralkodjon a helyén? Valahogy irányítása alá vonta a Custodi papok hűségét, akik egykor a király szavait jelenítették meg a világban. Melléjük állt számos trónszolga, akik nem tudtak vagy nem merték megkérdőjelezni uralkodáshoz való jogát, és az árnyékban ott lapulnak saját tolvajhálózatának emberei, kémei, szabotőrei, informátorai és bérgyilkosai.

 

A hamis királynő már fel is emelte saját pecsétjét, a Fekete Rózsa jelét Paliano fölé. Szép csendben figyelemén kívül hagyva városunk jelképét, a jelet amit Brago a kardmarkolatán magával hordozott, egy oly szívós képet ami a városunk és igaz uralkodónk számára oly meghatározó, ezt amire a Custodi önmagában vallási ikonnak tekint. Ó, a Custodi még most is határozatlan, és ez a lehető legkevesebbet jelent a számukra. De a Városi Gyalogság zászlaját már lecserélték. Már nem láthatjátok a szimbólumát a Márkiné palotájában vagy az őreinek pajzsain. Azt állítja, hogy jogosan uralkodik, hogy a város érdekeit a szívén viseli, de a zászló, ami ott lobogott felettünk annyi éven át, a parancsának köszönhetően immár hiányzik.

 

És miért? Az ok egyszerű. A Márkinénak nincs joga, hogy megjelölje a város történelmét, és ezt ő is tudja. Koronát visel, trónon ül, de nem hordozza Brago kardját – a pengét amely magán viseli a városunk jelképét. Ezt jól tudom, mert most én viselem ezt a kardot, és ezzel együtt a rendfenntartás terhét Paliano-ban. Az áruló királyné már elvette a címemet, de én nem mondok le róla. Megtartom ezt a kardot, ezt a szimbólumot, ezt a kötelességet, hogy megvédjem városunkat minden ellenségétől – még és különösképp attól az ellenségtől, aki a trónon ül. Nem szándékozom uralkodni, csak a trónbitorlót kívánom eltávolítani, hogy aztán kijelölhessük a jogos uralkodónkat Brago Király tragikus vége után.

 

Márkiné azt akarja, hogy álljatok mellette az igazi korona szolgálatában, ami egy hamis fejen nyugszik, és ezért árulóvá tesz titeket. Én egy másik utat ajánlok nektek: Álljatok mellém és Brago mellé, mutassátok meg hűségeteket a városnak, hogy engedetlenek lesztek a trónbitorló felé.

 

Ha a zászló nem a tiétek, ne hajoljatok meg előtte. Ha az uralkodása illegitim, akkor a törvényei is azok. Ha nem ő az igazi királynő, akkor a trónszolgák nem jobbak a kémeiknél és orvgyilkosaiknál, így ennek megfelelően kell kezelni őket.

 

Mit mondotok erre Paliano polgárai? A város, vagy annak önjelölt királynéja mellé álltok? Hűséges lázadók vagytok vagy engedelmes árulok? Minden egyes nappal, amíg a Márkiné ül a trónon, az egyik vagy a másik vagytok. Válasszatok!