Három év Metagame

Szerző: admin / Kategória: zÁltalános / Dátum: 2015.12.30 10:27
Tagek:metagame

 

Kedves Barátaink, Játékosaink, Vásárlóink!

 

Év vége lévén újra itt az ideje, hogy áttekintsük boltunk elmúlt esztendőben elért vívmányait, eredményeit. Hogy elhintsek egy frázist, van mire büszkéknek lennünk, de van min javítanunk is. Vége.

Vicceltem. :)

Mielőtt a részletekbe merülnénk, kezdjük azzal, amivel mindig kezdenünk kell. Köszönet Neked, aki olvasod ezt a cikket, aki játszol és vásárolsz nálunk! Köszönet, hogy lehetővé teszed azt, hogy továbbra is a játékosok igényeit szem előtt tartva tudjunk növekedni! Vásárlásaiddal, támogatásoddal Te is hozzájárulsz, hogy a Metagame betöltse azt a szerepet, ami miatt annak idején megalapítottuk: minél magasabb szinten és minél pontosabban kielégítse a kártyajátékok szerelmeseinek elvárásait! Rád is iszunk az új évben! :)

 

Mit hozott hát a 2015-ös esztendő?

Ahogy azt már a tavalyi áttekintésben is megszellőztettük, a legfontosabb változás az volt, hogy egy új helyre költöztünk át. A VIII. kerületi, Mária utcai helyről, ahol a Metagame megszületett, áttettük a főhadiszállást a Nyugati Pályaudvar mellé, a Kádár utcába. A váltásnak több okai is volt, de a legfontosabb, hogy hosszabb távra nézve egyszerűen nem volt elég nagy a régi kecó. Az új helyen több mint 120 négyzetméteren pörgethetik a játékosok a paklikat, és majdnem 70 ülőhellyel rendelkezünk. Az átköltözést követően azonnal nekiláttunk a hely felfejlesztésének. Megcsináltattuk a padlót, a szellőzést, a világítást, a festést. Kilógattuk az első ever Metagame-es cégérünk. Persze még mindig maradt mit tenni, de összességében sokat javultak a körülmények!

Kellemes teher volt, hogy a növekedésnek köszönhetően bővítenünk kellett a terméktárolásra használt kapacitásainkat is. Az induláskor beépített másfél szekrény helyett immár négy, sokkal nagyobb egységnél tartunk, és a raktárban is egymást érik a polcok. A növekedés érdekében más területeken is tettünk lépéseket. Az év közepétől kezdve immár hétfőn is nyitva tartunk, szóval akinek épp aznap vannak szabad percei, nyugodtan tegyen egy kitérőt a Kádár utcába! De semmiképp ne délelőtt, mert továbbra is csak 12:00-kor nyitunk! :) A plusz nyitvatartás plusz munkaerőt is megkövetelt, így a Schrick család beintegrálásának második lépéseként leigazoltuk a Dávid nevű egyedet is :). Nem hiszitek el, de még takarítónénink is van! Igen tudjuk, néha nem látszik, de majd veszünk neki még egy seprűt. :)

 

A portékákat és versenyeket nézve messze várakozáson felül teljesített idén a Yu-Gi-Oh! és a Pokémon, meg természetesen a Magic. Szép számokat villantottak emellett a Dicemasters játékok, a Warhammer 40k, az Android: Netrunner, és az újraindult Game of Thrones LCG is. Tovább fejlesztettük a Magic singles lapkínálatunk, bátran mondhatjuk, hogy Magyarország legteljesebb lapkészletével rendelkezünk. Ha konkrét ritka illetve versenylapot keresel, mindenképp látogass el hozzánk! Ahogy eddig is, felvásárolunk gyűjteményeket: ha már nem tartasz a lapjaidra igényt, küldj listát az info@metagames.hu-ra és ajánlatot teszünk.

 

 

Átnavigálva az eseményekre, 2015-ben összesen 434 versenyt tartottunk, amelyen 5292 nevező vett részt.

A Magic esetében továbbra is mi vagyunk az ország egyetlen Advanced Plus boltja, ennek köszönhetően idén is kettő WMCQ-t tarthattunk a háromból, ami a legrangosabb, boltként tartható versenynek számít. Ezeken az eseményeken lehet kvalifikálni az évente megrendezett csapatvilágbajnokságra, amit idén Barcelonában tartottak. Ebben az évben is folytattuk Modern és Standard formátumú ligáinkat, immár a kilencedik évad zajlik belőlük. Az Országos Magic Kupa is a harmadik szezonját éli már, ez hazánk legnagyobb összdíjazású Magic versenysorozata. A limited formátum kedvelőit örömmel várjuk az átlagban 80 fővel zajló Prerelease-einkre, illetve a heti rendszerességű draftjainkra. A draftokat megreformáltuk idén: egy-egy sorozat végén itt is lehetőség nyílik a játékosoknak extra díjakat nyerni, illetve az egyes draftokon is plusz nyeremények vándorolhatnak a deckboxaitokba.

 

 

A Yu-Gi-Oh!-nál nagy előrelépésnek számít, hogy elindítottuk a hivatalos versenylejelentést, ami valahogy nem vert gyökeret eddig kis hazánkban. Pedig enélkül hiába várjuk, hogy Magyarország felkerüljön a Konami térképére. Reméljük, hogy ez a lépés segít abban, hogy egyszer majd újra Nemzetit lehessen tartani hazánkban. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően ezután is rendszeresek lesznek a sneak peakek és a hetente tartott advanced versenyek is.

LCG-fronton a Warhammer 40k Conquest, Android: Netrunner, és Game of Thrones versenyek viszik a prímet. Lezajlott az első Android: Netrunner liga, amit ősszel követett a (még most is zajló) második, 2016-ban pedig társul mellé a Conquest és a GoT is.

Akinek a living card game jön be, mindenképp nézegesse a versenynaptárunk. A GoT-tal kapcsolatban ráadásul nagy aktualitás, hogy idén indították újra a játékot, így egészen az elején be lehet szállni a házak versengésébe.

 

 

2015-ben nagyobb hangsúlyt fektettünk a Pokémon és Vanguard versenyekre is, így immár rendszeresen megmérettethetik magukat a kicsi és nagy játékosok egyaránt. Pokémonból 2016-ban újra megrendezésre kerül az európai regionális verseny, illetve a Budapest City Championship is, míg Vanguard-ból rendszeressé váltak a pre-release versenyek.

Az újdonságnak számító Dicemasters játékoknak köszönhetően, már a kockák is rendszeresen pattognak az asztalokon. A versenyek még kis létszámmal zajlanak, de a játékosok annál lelkesebbek! Megemelítendő, hogy 2015-ben megtartottuk az első hivatalos, Wizkids által is támogatott Európabajnoki selejtezőnket.

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk (eddigi és jelenlegi) versenyszervezőinknek. Bagszi, Laci, Gergő, P.Norbi, illetve V. Norbi: nélkületek megállt volna az élet, nem lett volna annyi lap kijátszva! :) 

 

Ami a hátteret illeti, továbbra is működtetjük a Metás bolti- és versenyközpontú facebook-csoportjainkat, illetve természetesen a honlapunkon is zajlik az élet. Sajnos a cikkek száma csökkent tavalyhoz képest, szóval ha bárki ingerenciát érez arra, hogy bármely kártyajátékkal kapcsolatban megossza gondolatait, nyugodtan küldje el írását az info@metagames.hu-ra

 

A végére hagytam a legfontosabbat: van sör! :)

 

Reméljük, minél többetekkel találkozhatunk és játszhatunk egy jót 2016-ban is!

 

A METAGAME CSAPATA