Két éves a Metagame!

Szerző: admin / Kategória: zÁltalános / Dátum: 2014.12.27 11:33
Tagek:metagame

Kedves Játékosok, Vásárlók, Barátaink!

 

2015 januárjában immár két éves lesz a Metagame Kártyabolt. Tavalyhoz hasonlóan ezúttal is glédába szedem az elmúlt év kiemelkedő eseményeit, előrelépéseit, történéseit. Remélhetőleg a Ti segítségetekkel hasonlóan szép év elé nézünk 2015-ben is!

 

A hely

Induljunk el most is a Metagame bugyrából, a helységtől. Az a célunk, hogy a hozzánk látogatók kellemes időt töltsenek el nálunk, így alapvető fontosságú a klubnak, boltnak az atmoszférája, kialakítása, minősége. Ennek érdekében fejlesztettük a világítást, átalakítottuk a raktárunk, módosítottuk a dekorációt. Sajnos az átalakításoknak megvannak a maga korlátai, több egyéb tényező is van, ami mindenképp javításra szorulna (fűtés, mosdó, szellőzés). De ezek a dolgok már úgy is maradnak... No, nem azért, mert nem érdekelnek bennünket a látogatóink igényei, hanem azért, mert 2015 januárjában elköltözünk egy nagyobb, tágasabb, cirkófűtéses és közlekedésileg hasonlóan frekventált helyen fekvő, új üzlethelységbe! A Ti segítségetekkel eljutottunk arra a szintre, hogy megtegyük ezt a lépést, és ezáltal több férőhelyet tudjunk biztosítani játékosainknak, kedvezőbb körülmények között! Az ezzel kapcsolatos részleteket hamarosan közöljük a hírcsatornáinkon!

 

A versenyek

A második pont legyen a versenyeké! 

Kezdjük a Magic: the Gathering-gel, méghozzá felülről lefelé! :)

A Metagame Kártyabolt Magyarország egyetlen Advanced Plus kártyaboltja. Ezt a kiemelkedő státuszt az első év kitartó munkájával és versenyszervezéseivel sikerült elérni. Talán ennek is köszönhető, hogy immár rendszeres jelleggel adunk otthont nemzetközi szintű Pro Tour Qualifiereknek, amelyek a boltként rendezésre elérhető legnagyobb versenyek. Az eddigi 2 PTQ mellé februárban kapjuk rendezésre a harmadikat, majd a Wizards rendszerének átalakítása miatt szintén februárban rendezzük az első PPTQ-t is. Ezt követően, pedig minden negyedévben otthont adunk egynek!

A másik rangos, központilag jóváhagyott verseny a WMCQ, amiből hármat kap az ország egy évben, és a World Magic Cup-on induló magyar csapatba lehet rajtuk kvalifikálni. Példátlan módon a háromból kettőt mi rendezhettünk 2014-ben, ami hatalmas elismerés!

A fenti prémum eventek mellett persze folytattuk a tavalyelőtt megkezdett munkát is. Áprilisban megtartottuk az 1. Országos Magic Kupa döntőjét, majd októberben útjára indítottuk a második kupát is! Ez a sorozat fontos, kompetitív játéklehetőséget biztosít az érdeklődőknek, havi szinten, a legkedveltebb standard formátumon.

A hagyományokhoz híven folytattuk a régi típusú Nemzetik sorát, illetve segítettünk Rovó Viktornak megszervezni és lebonyolítani az Év Ingyenes Sealed Versenyét, amin 111 ember vett részt!

Folytattuk az első évben megkezdett rendszeres ligákat is Type-2, Modern, Legacy és EDH formátumokon. Az első kettő esetében már a hatodik széria megy! Emellett elindítottuk a kezdő és amatőr ligákat is, hogy a Magic: the Gathering-gel ismerkedő játékosok ne egyből a mélyvízbe pottyanjanak.

GPT-k, Modern nagyversenyek, mókaversenyek, Conspiracy draftok - órákat mesélhetnénk. Akinek van kedve, ugorjon be hozzánk 2015. január 3-án a 2. szülinapi rendezvényünkre, ahol szinte bármilyen formátumon kipróbálhatod majd magad a kiemelt díjazású versenyeken! 

A Magic mellett persze más kártyajátékokkal is foglalkozunk, kiemelt helyet kap nálunk a Yu-gi-Oh! is. 2014-ben 105 Y! versenyt tartottunk, amelyek között rendszeresen szerepeltek a sneak peekek, ahol értékes playmattal lehetett gazdagabb a szerencsés nyertes. Januárban fogjuk megtartani immár a harmadik országos versenyünket!

Tovább folytattuk az LCG vonalat: Game of Thrones-ból és Android Netrunner-ből másodjára is megtartottuk a regionális versenyünket a rendszeres megmérettetések mellett. De nem maradtak hoppon a kisebb játékosbázissal rendelkező játékok sem: az év során sort kerítettünk néhány Call of Cthulhu és Vampire: the Eternal Struggle csörtére is. Októberben elsőként hoztuk be a vadonatúj, nagysikerű Warhammer 40.000 - Conquest LCG-t. LCG játékainkhoz az országban egyedüliként Fantasy Flight Games által hivatalosan kiadott Organized Play Game Night Kit-ekből biztosítunk díjazást.

A Magic: the Gathering mintájára 2015-ben útnak indítjuk az LCG játékból is a több állomásos ligákat, továbbra is teret és lehetőséget biztosítva a versenyezni vágyóknak.

2014-ben két új kártyajátékba is belevágtunk: elindítottuk a rendszeres Pokémon és Legend of the Five Rings küzdelmeket!

Az év során a 384 versenyünkre összesen 4767 játékos nevezett! Köszönjük!

 

A net

2014-ben is tovább működtettük honlapunk, illetve a bolt oldalát a Facebookon. Emellett folyamatosan gondozzuk a Metabeta, Magic Legacy, Yu-gi-Oh! csoportjainkat is. Webshopunknak köszönhetően jelentősen megnövekedett termékeink elérhetősége.

A rendszeres híradás érdekében elindítottuk levlistánkat, ahol az aktuális eseményekről tájékozódhatnak az érdeklődők, illetve RSS feed formájában azonnal tájékozódhattok a friss cikkekről, és hírekről.

Ahogy tavaly írtam, igyekszünk platformot biztosítani minden kártyajátékkal kapcsolatos tartalomnak a honlapunkon. Immár rendszeres rovataink vannak Magic: the Gathering témában, de megtalálhattok más játékokról szóló cikkeket is! Az év során immár 38 írásmunka került fel az oldalunkra.

 

A lapok

Singles Magic: the Gathering lapok tekintetében jelentősen bővül kínálatunk: csaknem 20 mappa található már meg az üzletünkben, többtízezer lappal, köztük rengeteg értékes és egyedi kártyával.

Magic: the Gathering mellett Rawen, World of Warcraft és Yu-gi-Oh! kártyákból is kaphatók egyesével lapok.

Magic: the Gathering esetében felvásárolunk gyűjteményeket, lapkészleteket, így ha valaki megunná a játékot, könnyen megszabadulhat a pakkjától - ajánlatokat, laplistákat az e-mail címünkre küldhettek!

A jövő

2014-ben számtalan új dolog került még terítékre, többek közt a kritikus fontosságú sörhűtő :) Nagyban növeltük elérhető termékeink számát, kacsintgattunk a társasjátékok fele, behoztunk Magic: the Gathering figurákat, egyedi foil tokeneket, kártyás partyjátékokat, spéci dobókockákat, stb. Több esetben teljesítettünk sikeresen egyedi kéréseket itthon nem kapható, vagy nehezen beszerezhető játékok, könyvek esetében - ezekkel kapcsolatban forduljatok hozzánk bizalommal a jövőben is!
Ahogy fent is említettük, a jövő év első nagyobb lélegzetvételű megmozdulása a költözés lesz (erről január során minden részletet közölni fogunk), de utána sincsen megállás, jönnek a versenyek, az új megjelenések...az egész azonban nem létezhetne nélkületek, játékosok nélkül - köszönjük nektek! Találkozunk 2015-ben is!

A Metagame csapata