Magyar Magic 2015 - Visszatekintés

Szerző: admin / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2015.12.13 19:37

 

Sziasztok!

 

Ahogy azt már megszokhattátok, minden évben írok egy rövid összefoglalót az év magyar vonatkozású Magic eredményeiről. Idén sem lesz ez másképp, bár ezúttal jóval rövidebb a tartalom. Nosztalgiázásra fel! :)

2015 kicsit lassan indult az eredmények szempontjából, egészen áprilisig kellett várni, hogy feljegyezhessük az első kiemelkedő helyezéseket. De akkor aztán egyből négyen is jól teljesítettek! A krakkói standard GP-n Nagy Tamás a 17., Schrick Máté a 23., Durham Miki a 32., Rónai Árpád pedig a 63. helyen végzett.

Thommo közben beitta magát az európai elitmagicesek közé. Ki hány GP és Pro Tour győzelmet tud megszámolni a képen? :D

 

Áprilisban megvolt az első Pro Tour is, ahol Nagy Tamás a 107. lett. Sajnos a PT-k nem nagyon halmoztak el minket túl jó eredményekkel az idén.

Párizsban aztán Nagy Tamás folytatta a remeklést, és az újabb standard GP-n a 35. helyre futott be.

Ha már Nagy Tamás, akkor az év folyamán előbukkant a semmiből a híres-nevezetes Thommo-Thommo-Thommo csapat. Alul néhány egyed közülük. :)

 

Májusban csapat GP-t rendeztek Firenzében. A Team Sealed versenyen a Glied Tamás/Kocsis Gábor/Nagy Tamás trió a 18. lett, a Varga Zsolt/Markos Dániel/Kapari Márk hármas pedig a 40. helyen végzett.

Májusban volt a legnagyobb GP Utrechtben, köszönhetően a Modern Masters 2015 kiadásnak. Játékosaink közül többen bejutottak a második napra, de a pálmát ezúttal Magyarország kedvenc scorekeepere, Hegyi Gábor vitte el, akivel interjú készült. Gabi évek óta aktív nemzetközi szinten, rengeteg GP-n vezette ő az eredményeket, szóval ideje volt. A videót itt találhatjátok:

https://www.youtube.com/watch?v=bXhbWqWKvX0

 

Júniusban megtartottuk a II. Magic Kupa döntőjét. A tavalyi győztes Szőke Zoltánt Schrick Máté követte a trónon!

 

A júliusi vancouveri Pro Touron Bokor Bence, aki leginkább az MTGO-n szokott vitézkedni, a 95. lett. Megy ez papírkártyákkal is! :)

Augusztus 1-2-án megtartottuk a hagyományos régi Nemzetit. A két napos eseményen, 6 kör standard és 6 kör draft után az alábbi homályos emberek jutottak a Top8-ba:

A döntőben végül Hollós Péter győzedelmeskedett csodafehér paklijával.

 

Nem sokkal később, szintén ebben a hónapban Nagy Ferenc felmutatott egy londoni 28. helyet az ottani standard GP-n.

A WMCQ szezon közben stacken volt egy prágai standard GP is, ahol Szőke Zoltán a 17., Horváth Tamás pedig a 60. helyre futott be.

 

Úgy látszik, ez a Type-2 éve volt.

 

A WMCQ-k közt idén először került Modern formátumú verseny is megrendezésre, amit Kocsis Gábor nyert meg. A két Type-2 állomást a szegedi Kiss László és mindenki One of the Topja, Kenyeres Ákos húzta be. Ők csatlakoztak Nagy Tamáshoz a magyar nemzeti csapatban.

A nyár után kissé csillapodtak a kedélyek. Novemberben aztán újabb standard GP zajlott ezúttal Brüsszelben, ahol Kenyeres Ákos vágtázott egészen a 38. helyig.

Időközben útjára indult a III. Magic Kupa is, ami a legnagyobb hazai Type-2 versenysorozat. Az eddigi két fordulót Sándor Áron és Horváth Tamás nyerték. Következő állomás január 9-én következik.

Sajnos a decemberi World Magic Cup-on nem sikerült az újabb bravúr, az eddigi két Top8 és egy Top16 mellé nem tudtunk odarakni egy újabb kiemelkedő eredményt. Majd legközelebb! A Nemzeti Csapatot így is minden elimerést megérdemel.

 

 

A végére is értünk a listának, remélem nem felejtettem ki semmit! (Ha mégis, akkor kommenteljetek!) :)

Sok sikert mindenkinek a 2016-os versenyeken!