Egy világbajnok pakli anatómiája Pusztai Norbert tollából

Szerző: admin / Kategória: Pokémon TCG / Dátum: 2019.08.30 16:26
Tagek:

Sziasztok, itt ismét Pusztai "Kuma" Norbert!

Ezúttal a Világbajnokságon legjobb eredményt elért paklikról írnék pár sort.

Mely paklik ezek?

  • Mew & Mewtwo TAG Team GX Toolbox
  • Blacephalon GX/Naganadel
  • Reshiram & Charizard TAG Team GX
  • Pikachu & Zekrom TAG Team GX
  • Malamar
  • Gardevoir & Sylveon TAG Team GX
  • 1-2 control (stall) deck

Kezdjük is a master division világbajnok paklijával, a Mew3 toolbox paklival.

Először is mi az a Mew3? Minden TAG team pokémon GX kártya kap egy fantázianevet a közösségtől, hogy ne kelljen végigmondani mindig a lap teljes nevét, amikor hivatkozunk rá, ebben az esetben például a Mew & Mewtwo TAG team GX-et.

Ha mindig kimondanám egy-egy mérkőzés közben, kapnék is legalább 2 slow play warningot. Szóval a Mew3 a fentebb említett kártya fantázianeve. Néha látni mást is, például MewMew2 vagy hasonlók, ezek az elnevezések, ahogy a Mew3 is, nem hivatalosak.

Mitől jó a deck?

Mew3 abilityje megengedi, hogy lemásold bármelyik (tehát akár fejlődött) Pokémon-GX vagy Pokémon-EX támadását ami a discard pileodban vagy a benchedben van. Ez rengeteg lehetőséget teremt a pakli összeállítása terén. Számoljátok meg mennyi GX Pokémont adtak ki az évek során, ráadásul Mew3-t leszámítva minden pokénak van legalább egy, ha nem több támadása és egy GX támadása is. Innentől kezdve azt kell eldönteni, melyek a leghasznosabb GX-ek a rendelkezésre álló támadások szempontjából. Továbbá figyelembe kell venni, hogy Mew3-nek rendelkeznie kell azzal az energiamennyiséggel és fajtákkal, amik a lemásolt támadáshoz szükségesek. Lássuk a győztes választásait és okait:

Solgaleo GX (SM promo):

Arra a támadásra van szükségünk, amelyik 2 bármilyen energiáért sebez 120-at és visszacsatol az eldobott lapok közül 2 energiát az egyik Pokémonunkra. Hasznos, főleg ha a pakliból elfogytak az energiák.

Reshizard (Reshiram & Charizard GX):

Az abszolút kedvenc, ha szeretsz gyorsan, nagyot ütni. Mindhárom támadása nagyon erős, a GX támadásával pedig -ha megvannak bónusz energiák- bármelyik TAG team GX-et ki tudja ütni (szinte). Nem csoda hát, hogy a pakli alapvetően a tűzenergiákra épít.

Magcargo GX:

Hasonló okai vannak, hatalmas támadóerő. Viszont itt már adott a hátrány, hogy le kell szednünk energiákat az aktív pokénkról a támadáshoz. Továbba a GX attackja hozzásegíthet egy másik győzelmi kondícióhoz, az ellenfél paklijának elfogyasztásához.

Latios GX:

Ez a lap erős, ám az ability-je, hogy nem támadhat, ha túl kevés pokémonunk van játékban, nagy hátránynak számít. Ám Mew3-t az abilityk nem befolyásolják, ő csak egy támadást kér kölcsön. Márpedig mind az "Az ellenfeled tag team pokémonjai nem tudják megsebezni a következő körben" mind a GX támadása "Az ellenfeled nem használhat GX támadást ebben a játékban" nagyon erősek.

Espeon & Deoxys GX:

Mivel van a pakliban pár pszichó pokémon, így az ő támadása sem rossz, de a GX attackja a lényeg. 100 sebzés tetszés szerint elrendezve az ellenfél pokéjain nagyon erős, hát még, ha 6 energia van Mew3-n a másolás pillanatában és 200 sebet szórhat szét.

Naganadel GX (UNM):

170 sebzés annyira nem is kevés, de ami igazán erőssé teszi, hogy ezt bárhová pakolhatja, nem kell feltétlenül az aktív pokémonra.

Cobalion GX:

A GX támadása nagyon jó időhúzáshoz, ha úgy érezzük, hogy "ha lenne még egy köröm nyernék".

Jirachi GX:

A támadása segít a pokét felépíteni energiával, a GX támadása pedig remek időhúzás is lehet. Ezen felül az ability-je miatt van bent a pakliban, miszerint a pszichó pokémonoknak nincs weaknesse. Egy másik mew3 deck ellen és malamar deckkek ellen kötelező minél előbb előhalászni.

Térjünk át a nem másolás céljából bekerült pokémonokra!

Dedenne GX:

Az abilityje a legtöbb pakliban hasznos. Supporter elhasználása nélkül fel tudja tölteni a kezünket, ráadásul a fentebb említett GX-eket is segít bejuttatni az eldobott lapok közé.

Marshadow:

A Power plant stadium kártya a legnagyobb ellenfele a paklinak, jelenleg csak az képes megfogni az ability-ket gyorsan és hatékonyan. Marshadow képes eltüntetni ezt a stadiont.

A végleges decklista tehát a következő:

A trainerekre nem térnék ki külön, tűzenergiák gyors kikeresésére, felcsatolására, másolandó pokék discard pile-ba dobására épülnek főleg, ezen felül az alapvető trainerek kerülhetnek még a pakliba.

Nos, elég hosszúra sikerült ez a cikk, a többi pakliról akkor egy későbbi cikkben számolok be. Addig is gyakoroljatok, ismerkedjetek az új paklikkal. Találkozzunk minél több versenyen, hogy kipróbálhassátok magatokat ezekkel az összeállításokkal, illetve ezek ellen is. Nyugodtan meg lehet próbálni megállítani őket egyéni ötletekkel. Sziasztok!