Bushiroad Springfest Budapesten!

Szerző: maverick / Kategória: zÁltalános / Dátum: 2022.04.07 11:55
Tagek:

 

 

Két év szünet után idén sok gyűjtőgetős kártyajátékból újra indultak az élő, nagy létszámú nemzetközi események. A Bushiroad kiadó játékai, a Cardfight!! Vanguard és a Weiss Schwarz sem maradnak ki a sorból, kezdve a Bushiroad Springfest rendezvénysorozattal, amelynek egyik európai állomása idén Budapesten kerül megrendezésre a mi közreműködésünkkel. Ennek részleteiről szeretnék most egy rövid ismertetőt nyújtani:

Először is a legfontosabb információ: a rendezvény május 28-án és 29-én lesz megtartva a Lurdy Rendezvényközpontban. Mindkét napon két verseny fog zajlani párhuzamosan, szombaton Vanguard Standard és Premium formátumokban mérkőzhetnek meg a versenyzők, vasárnap pedig Vanguard V Premium vagy Weiss Schwarz versenyen lehet részt venni. A Springfest a Bushiroad játékok teljes közösségére célzott rendezvénysorozata, a kompetitívebb nemzetközi versenyeket az év második felében, a Bushiroad Championship Series keretében szokták tartani (idénre ilyet még nem jelentettek be). Hogy minél több játékos számára elérhető legyen, az összes Springfest versenyre ingyenes a nevezés, tehát akkor sem veszíthettek semmit az indulással, ha esetleg nem a legerősebb a paklitok, vagy nem követitek annyira figyelemmel az aktuális metát. Minden nevező egy ajándék jelölövel és deckboxszal, valamint a formátumnak megfelelő promó kártyákkal gazdagodik, a jobb helyezéseket elérőknek pedig további, ritkább promók ütik a markát. Ezen kívül az idei Springfest két szponzora, a Gamegenic és az Arcane Tinmen biztosít kártyavádőket és egyéb kiegészítőket további díjazásként.

A Springfestek mindig csapatversenyek, vagyis három fős csapatokban indulhattok minden formátumban. A csapat tagjai nevezéskor kiválasztják, hogy A, B, vagy C pozícióban szeretnének indulni, és minden fordulóban az ellenfél csapatának azonos pozícióban levő játékosával játszanak. Az a csapat nyer, amelyiknek két meccset meg tud nyerni a háromból. A csapattagoknak mind különböző paklikat kell hozniuk, erre formátumonként más szabályok vonatkoznak: Vanguardban Premiumon és V Premiumon minden játékosnak más klánt kell játszania,  Standardon lehet ismétlődés a nationök között, viszont mindhárom játékos ride deckjében más G3-as unit kell szerepljen, Weiss Schwarzon pedig minden csapattagnak más sorozatba tartozó paklit kell választania. A versenyeken való induláshoz előregisztráció szükséges, ezt az alábbi linken a magyar verseny menüjében tehetitek meg:
https://en.bushiroad.com/events/bsf2022/schedule/

Ami a Covid szabályozásokat illeti, bár Magyarországon szinte az összes korlátozást feloldották már, a rendezvényen a Bushiroad kérésének megfelelően a végig kötelezeő lesz a maszkviselés. A Springfest oldalán még szigorúbb követelmények szerepelnek, de az európai Springefesteket bonyolító Blackfire biztosított minket hogy nem fognak védettségi igazolást vagy tesztet kérni ha azt a helyi szabályok nem írják elő. 

Ha bármilyen kérdésetek van a Springfesttel vagy a játékokkal kapcsolatban, akkor bátran keressetek minket Facebookon, e-mailben vagy telefonon, ha pedig a Vanguard vagy a Weiss Schwarz hazai közösségéhez szeretnétek csatlakozni, esetleg csapattársat keresnétek, akkor az alábbi Facebook csoportokban várnak titeket:

Cardfight!! Vanguard Magyarországi Csoport

Weiss Schwarz Magyarországi Csoport