Levontuk a következtetést: Új Magic versenyek Novemberben!

Szerző: admin / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2016.10.19 19:52
Tagek:versenyek

 

 

Kedves Magicesek!

 

Szeptemberben újraterveztük a Magic versenystruktúrát, és úgy látszik, néhány újítás elnyerte a tetszésetek!

*A heti plusz egy Standard verseny bejön nektek. A Modernt kevesebben látogatjátok, de még túl kevés idő telt el a végső verdikthez. 

*Az ingyenes Túrd a Poolt! Sealed szintén izgalomba hoz titeket, 8 ember fixen belecsap a lecsóba.

*A Káosz Liga első szériájában hozzávetőleg 10 ember mérettette meg magát, a második széria viszont nem tudott elkezdődni, aminek fő oka, hogy egy napon van a hagyományos drafttal, azaz a 2 limited verseny üti egymást.

*Az ingyenes C-UC singleton/T2/Modern versenyek közül eddig csak a T2 az, ami felcsigázott egy maroknyi embert.

*Az EDH Liga lezárult október végével, 18 fő vett részt. Természetesen lesz folytatás, hamarosan indítjuk a következőt!

 

Levontuk a tanulságokat, aminek a következő lett az eredménye:

*A heti plusz Standard és Modern megmarad, a megszokott szerdai napon.

*A Túrd a Poolt! továbbra is folytatódni fog, a Pauper T2-vel és Modernnel együtt, havi 1 alkalommal.

*A Káosz Liga novemberi szériája átkerül a csütörtöki napra, elkerülve ezzel az ütközést a sima drafttal. November 3-án indul az új széria a Conspiracy drafttal!

*Az ingyenes C-UC singletont nem erőltetjük tovább

 

Mi jön még?

*Novemberben útjára indítjuk a Wizards által is támogatott Kaladesh Ligát, ami tulajdonképpen egy speciális Sealed formátum, főként kezdő- és hobbijátékosoknak! Erről további részleteket itt olvashattok: https://metagames.hu/cikk?id=142

 

*November 11-én kipróbálhatjátok a Cube draftot! Persze nem a hivatalos típust, amiben végtelen pénzbe kerülő lapok vannak, hanem egy fékezett habzású verziót. Összeraktunk nektek egy saját Cube poolt, amiből draftolni tudtok. Van benne minden jóság! A pool 360 lapjából random módon kikerülő kártyákból építünk látatlanban fejenként 3db, 15 lapos "boostert", és ezután a hagyományos draftszabályok szerint zajlanak az események. A lapokat természetesen nem lehet megtartani, hisz legközelebb is kellenek majd. A nevezés viszont csak 1000 forint és 1 booster/fő kerül a díjazásba.

 

*November 14-én elindítjuk a következő EDH Ligát! Az előző liga tapasztalatai és a játékosok véleménye alapján a szabályok nem változnak, vagyis: Francia banlist, 30 élet, Vancouver mulligan, mindenki 8 emberrel játszik, és ezúttal az ünnepek miatt 10 hét fog erre rendelkezésre állni. A nevezés és a díjazás is változatlan, azaz 4000 HUF, aminek a fele levásárolható a boltban a Liga végén, és boostereket lehet nyerni + az első egy egyedi playmattal is gazdagabb lesz a playmat.hu jóvoltából. Jelentkezni emailben vagy személyesen a boltban lehet, illetve a liga FB csoportjában! https://www.facebook.com/groups/1234501896600350/

 

*November 19-én most már tényleg tartunk egy OMK-t, méghozzá a Barcraft 2-ben, World Magic Cup nézéssel egybekötve! A részletek az eseménynél olvashatók: https://www.facebook.com/events/1295513210467702/

 

*Standard Showdown! November 26-tól négy szombaton keresztül megrendezésre kerül egy-egy svájci fordulós Type2 verseny, ahol a Wizards jóvoltából különleges boostereket lehet nyerni! Ezek a boosterek 3 lapot tartalmaznak (egy bármilyen foil kártya - igen, Masterpiece is lehet; egy rare vagy mythic rare kártya; és egy uncommon, rare, mythic rare vagy full-art basic land). A versenyen 1 hagyományos booster/fő a díjazás a végső sorrend alapján, de pluszban kiosztunk minden versenyen 10 db-ot a Showdown boosterekből is a következők szerint: 1) Minden veretlen játékos kap egyet; 2) Majd minden olyan játékos kap egyet, aki előző héten is eljött a Showdownra; 3) Majd minden új játékos kap egyet, aki nem játszott még Magic versenyen a Metában; 4) Majd minden játékos kap egyet, aki hozott magával egy új nevezőt, aki nem játszott még versenyen a Metában! 5) Ha maradt még Showdown booster, azt kisorsoljuk random. Természetesen ezt versenyenként a 10-es készlet erejéig tudjuk megoldani. A nevezés 1000 jó magyar HUF.

 

 Jó játékot mindenkinek Novemberben is!