Android: Netrunner LCG - Pozsony Regionals 2015 beszámoló

Szerző: admin / Kategória: Android: Netrunner LCG / Dátum: 2015.06.09 21:51

 

Andris:

Mivel a budapesti Regionals-t ki kellett hagynom, kaptam az alkalmon, hogy a pozsonyi versenyen tiszteletüket tegyük. Péntek munka után 4+1 fővel indultunk útnak (Flekk, Ákos, Jaime+1, és én). A liga alatt viszonylag ronggyá játszott mill-heavy Noise runneremet, és egy Jinteki Biotech: Life Imagined+Grail corpot vittem - utóbbiban 1-2 lapot változtattam indulás előtt, de a lényeg ugyanaz maradt: gyors Greenhouse flippel lehetőleg egy Nisei, aztán onnan meg Caprice-al, Nisei tokennel és grálokkal ellehetetlenítés. 9 körül landoltunk a pompás hotelben (ahol 2 éjszaka alatt átlag 4-5 órát sikerült aludni, de ezt akkor még nem sejtettük), este még elmentünk megnézni a mesés Pozsonyt, megettük a legjobb helyi burgert, ittunk pár sört, aztán elmentünk aludni.

Ui.: nevekben sajnos rossz vagyok, így lesznek hiányosságok.

Flekk:

Újra Regionals Pozsonyban, a tavalyi silány teljesítményem és a budapesti gyászos top8am után mindenképpen szerettem volna jól szerepelni.

Szerencsére a top8 másnap volt így nem kellett két számjegyű sörrel lejátszanom a cut-ot ha bejutok. :)

 

Paklijaim a régóta rongyosra játszott Quetzal Eater/Cutlery/Keyhole mindenféle gusztustalansággal megspékelve, es egy R.P.: Grail.

http://netrunnerdb.com/en/decklist/21994/crossdressers-feast-1st-place-regionals-bratislava-2015

http://netrunnerdb.com/en/decklist/21995/rp-daily-struggle-1st-place-regionals-bratislava-2015

Round1 

Andris

vs. Ismeretlen játékos (SL)

NBN - NEH

 

NEH ellen a track recordom hagy némi kivánni valót maga után; elméletben a Noise kiválóan bekavarhat a sok millel és trash-el a FA decknek, de gyakorlatban ezt eddig még nem sikerült megtapasztalni. Mulligan után egy közepesnek mondható kezet tartok meg, economynak 1 Cache-el. Az ellenfelem gyengén jegel, így van egy pár szabad futásom - hamar kiderül, hogy butcher shoppal harcolok. Mivel nincs Plascrete a deckemben, egy kicsit visszaveszek, elkezdek millezni pár olcsó vírussal, és reménykedem, hogy minél előtt jön egy Aesop, vagy egy Earthrise Hotel. Sajnos hiába, hamar eldugul a pénzcsap, így kénytelen vagyok köröket elpazarolni húzásra és kreditre, közben a túloldalon elkészül két agenda. Tovább erőltetem a deckpusztítást, majd futok archívra, ahova 3 krediten érkezem, és egy NAPD fogad, éljen. Goto 10, pénzek, húzás, végre megjön az Aesop és egy Imp, de sajnos túl későn. Eladogatom a felesleges lapokat, letörök egy Daily Business Showt, kihalászom az archívból az NAPD-t, plusz a remote-ról mégegyet, de nagyjából eddigre befut az Astrotrain a kettes vágányra, és vége is a meccsnek.

 

vs. Noise

 

Jöhet a mirror match. Lekeverek Cerebral Staticot remélve - a saját deckemből kiindulva szükség lesz rá. Kellemesen csalódom, amikor az ellenfelem a harmadik körig ki sem rak vírust, csak “építkezik” Same Old Thingekkel, Daily Cast-tal, Wyldside-al. Második körre kiflippelek egy Nisei-t, majd felépítem a scoring remote-ot, ahol megcsinálok egy Medical Breakthrough-t. A túloldalon jön Data Sucker, Medium, és Corroder, majd egy futás 3 kredittel R&D-re - Galahadnek mutatok Lancelotot és Merlint, törés után 0 kredittel accessel egy Future Perfectet. Behúzom, fejlesztem kétszer a jegek mögött és innen már gond nélkül behúzom az utolsó 3 pontot.

2 prestige

 

Flekk:

vs. Vaclav (CZ)

HB:EtF

 

Vigyorgok, mert eddigi tapasztalataim alapján jó matchup Quetzal-nak, ha nem a legjobb.

Lekevert kezdőkezemben ott figyel egy Plascrete, majd első klikkből felhúzom a másodikat is, aztán eldobom őket a kör végén. Innentől elindul az érdemi játék, ami abból áll, hogy az ellenfél kitermel hetvenezer kreditet, én pedig setupolok szépen, majd elkezdem játszani a Siphon/Keyhole/cutlery játékot. Bárhogy küzdök, összesen egy darab Domestic Sleepers-t birok elvinni, ami ugye garantálja az Archert, úgyhogy óvatosan játszok tovább. Valamiért aztán sikerül két körig Data Leak Reversal-oznom és bekerül 6 lap a kukába, amit megfutok és elkezdődik egy 2 perces Jackson gondolkodás (az ellenfelem amúgy is eléggé lassan jatszik) aminek a végén visszakever ket Hedge Fundot es egy Archived Memories-t. Az accesselt lapok között pedig ott figyel két darab három pontos agenda. Na hát ebből Punitive lesz, gondoltam én, és mivel hat sebzést Plascrete nélkül nehéz kibírni, kijátszok két Sure Gamble-t, hogy bírjam fizetni a trace-eket (ekkor hárommal több kreditem van az ellenfelemnél). Jön a köre, és kapok egy Punitivet 5 trace-szel amit megadok, majd Archived Memories és megkapom egyel több kredittel, mint amennyim van, ezzel flatline. Mint utólag kiderült, topdeckelte az Archived Memories-t, amúgy akkor nyert volna ha az Archived/második Punitive/Hedge Fund hármasból behúz egyet (ebből az Archived csak a mandatoryban felhúzva jó, a többinél meg klikkelhetett egyet lapért) erre nagyjából 30~ százalék esélye volt, de kifizetődött a gamble.

 

Kate PPVP

Őszintén szólva viszonylag eseménytelen meccsen nyerek, mert közepesnél jobban húzok, early game-ben scoreolok egy Nisei-t és megnyerek kb minden psi gamet. Itt nagyjából leesik, hogy az ellenfelem nem annyira jó játékos, mint gondoltam és hogy nagyon konzervatívan játszik.

 

2 prestige

 

Round 2

Andris

vs. Vaclav (CZ)

HB: EtF Punitive

 

Második körben megkapom Flekk korábbi ellenfelét, akiről annyit tudok meg a szünetben, hogy Punitive-al játszik, és nagyon lassan. Valami majd lesz alapon kezdek runnerrel. Most hamarabb jön Aesop és Earthrise is, el tudom kezdeni játszani a saját játékomat. Vaclav az első 5 körben nagyjából csak szervereket telepít, és elkezd campaign-okkal pénzt halmozni. Ezalatt tudom folyamatosan millezni, és 2-3 laponként futom is az archívot, amivel sikerül 2 Jackson használatot is kierőltetni még viszonylag korán. Mivel nagyjából 30+ krediten ül már eddigre a corp, elkezdek kierőszakolni pár rezt remote-okon, jönnek is fel szépen a NEXT-ek. Idejében jön a Corroder, a Bronze-okra megy a parazita, a Silvereket lepucolom, és már lopom is ki a...Domestic Sleepers-t. Vaclav erre reagálva elkezd felhúzni egy (végül) 4 ICE mély remote-ot, így átteszem a székhelyem az R&D-re, ahonnan kivakarok egy Priority Requisiton-t. Folytatom a millezést, archívból kiszedek egy Project Wotan-t. Nagyjából eddigre viszont minden eléggé be van védve 2-3-4 jég mélyen, ami az én deckemnek elég nagy kihívás - valahogy bevakarom magam a remote-ra mégis, és ellopok egy...Domestic Sleepers-t. Itt pedig megáll a tudományom, Vaclavnak pedig a 15. kör környékén megjön a kedve agendát fejleszteni, 2 kör alatt kipontoz egy Priority Requisition-t, amiből felfordít egy Archert negyediknek a remote-on. You shall not pass, és ez így is lesz. Egyetlen out-om, hogy beszórok még egy agendát az archívba, úgyhogy elkezdek ezen dolgozni. Közben 2 kör alatt kézből kipontoz egy Project Wotan-t; utolsó körben lehozok egy Knight-ot és megfutom az archívot, hátha, de nem találok semmit, a hetedik pontot pedig behozz a corpnak a...Domestic Sleepers. Fejben rituálisan keresztrefeszítem aki ezt a lapot megkreálta és elhatározom, hogy ha hazaérek belefőzöm a playsetet egy tál paprikáskrumpliba.

 

Kate PPVP 

Nem őszinte mosollyal kezdem meg a játékot, mindenhol halott Domestic Sleepereket vizionálok, így nehezen megy a koncentráció, de sikerül viszonylag stabil kezdést produkálni. Vaclav a runnerrel sem kapkodja el a dolgokat, körökig építkezik futás nélkül, ez alatt ki tudok pontozni egy Nisei-t, és építeni kezdem a scoring remote-ot. Runner oldalon jön Data Sucker, SMC, Clone Chip, aztán nekiindul a futásnak, megkóstolja az archívot, R&D-t, remote-ot, és a következő körökben jön a grail-rémálomba öltött ki-bírja-tovább játék: clone chippel visszaugrasztott parazita rágja le a dicső Galahadeket és Lancelotokat számolatlan, ki is szed egy Medical Breakthrough-t az R&D-ből, nekem pedig lekopik a token a Nisei-ről. Ezután pedig jön egy Indexing és egy Maker’s Eye futás a következő körben, aminek el tudom venni az élét egy Jackson használattal, így nem talál semmit. Ideiglenesen kifogy a szufla a túloldalon, így kiflippelek egy második Nisei-t, és közben fel is húzom a Future Perfectet, amivel be lehetne fejezni a játékot. Felteszek egy grailt harmadiknak a remote-ra, a kezemben másik kettő, mögötte rezeletlen Komainu és Lotus Field, Vaclavnál pedig relatív sok kredit, de úgy számolom, hogy ha végigfuttatom kétszer a három jegen, akkor pont nem jut át a Lotus Fielden másodszorra. Öreg barátom Matematika viszont hanyag barackkal jutalmaz: rezelem a jegeket, SMC elszáll egy Gordian Blade-re, Lancelot törik, Komainu törik, a Lotus Fieldet pedig úgy számolom 4-ből fogja törni, úgyhogy bedobom a Nisei tokent. Vaclav nekifut újra, tör mindent, és a felpattintott Lotus Field előtt 3 kredittel közli, hogy hát sajnos ez ennyi, én meg mosolygok, hogy ezt állati jól kitaláltam. Majd mindketten rájövünk, hogy mégsem, úgyhogy inkább megtöri 3-ből a Lotus Fieldet, és elviszi az agendát. Itt újra halott Domestic Sleepekre gondolok,ő viszont két körön belül ki is lopja az utolsó 2 pontot az R&D-ből.

2 prestige

 

Flekk:

vs. Korrigan (AU)

Ezt a meccset nagyon vártam, mert a Store Championshipen nagyon nagy harcban kaptam ki es BP Regionalson nem játszottunk, így ez a meccs lesz nekem a "Salty Runback".

SuperBYE-al kezdett, szóval fel lettem sorsolva.

 

Kate PPVP

Nagyon jól kezdek, betolok egy Nisei-t, miközben felhúzom a másodikat, amire lehetőseget látok, hogy betoljam, de közben el kell használnom az előző tokent. Az utolsó klikkre, mielőtt bescoreolok, jon a psi game, amit kidob kockával, es eltalálja. Ennél a pillanatnál majdnem agyvérzést kapok, de folytatódik a game, betolok egy Future Perfectet, miközben Markus ellop két NAPD-t. Eddigre már rendesen le van gatyásodva, mert ugye az economy nagyrésze egyszeri, és már egyszer vissza is keverte őket, de én fixen taxelek eléggé sokat szinte mindenhol. Körülbelül az utolsó flórisaiból nekimegy az R&D-mnek, kifizet három jeget, és 3 kreditje marad, mire diadalittasan felrezzelem a játék első köre óta legbelül figyelő Merlint, és bemutatok neki kettő másikat. Neki három lapja van, mondom akkor ez game. Már pakolnánk össze, mikor észreveszi, hogy van két Datasucker tokenje, így a Zule-lal pont életben marad, 0 krediten, néz négyet és megtalálja az utolsó lapként a Niseit, ami az egyetlen agenda, amit el tud lopni.

 

Jinteki:RP non-grail aljasság

Tiltre kerülve játszom le a meccset. Felfúrom magam egy Komainu-re hat lapnál, aztán szép lassan kikapok onnan.

 

2 prestige

Round 3

 

Andris:

Az imént kapott zakót egy hűs Zlaty Bazanttal próbálom elsimítani, kevés sikerrel.

 

vs. Matej (SL)

HB: EtF Bioroid

Jóféle tilten kezdem a meccset, a nagy reményeim elszállni látszanak a pozsonyi napsütésben. Runnerrel kezdek, a kezem a eléggé jónak tűnik, Aesop és laphúzás is van benne, úgyhogy nagy baj nem lehet, gondolom. Agresszívan kezdek millezni, így az archív elé felkerül egy jég, amit facecheckelek: Architect. Végre egy kis rekurzió, úgyhogy repül is vissza a Jackson a pástra. Megfutom, hogy kierőszakoljak egy használatot. Jól húzok, jön Mimic, Imp, Lamprey, tudok nyomást gyakorolni a remote-okra és a kézre is, de két jég mögött ki tud fejleszteni egy Director Haas’ Pet Projectet, így kiépül egy második szerver is, ahova kézből lekerül két jég és a kukából egy Ash, majd ugyanezen a szerveren kifejleszt egy Vitruviust. Lemillezem 11 lapig, majd megfutom az archívot: Vitruvius tokennel visszaugraszt egy Jacksont, amivel visszakeveri az agendákat, 3 pontot így is ki tudok szedni. Kézből bejegeli az R&D-t és a remote-ot, aztán kifejleszti az utolsó 3 pontot.

 

Hayley Kaplan

Hayley ellen egyetlen egyszer játszottam, csak sejtésem volt, hogy mire számíthatok. Első körökben kiépül, Beach Party, Wyldside, Aesop jön ki, de Comet-et nem húz be, így elkezdek én is építkezni. A sok install miatt nem áll jól kreditben, kipontozok egy Nisei-t. Celebrity Gifttel mutatok neki egy agenda nélküli kezet, ami megbosszulja magát, mert az összes pressúrát az R&D-re helyezi, aminek meg is van a jutalma és pár kör alatt kilop hat pontot. Remote-on megcsinálok egy Medicalt, és próbálom védeni a R&D-t, de addigra kész a rigje, és már nem tudom megállítani.

 

2 prestige

 

Flekk:

Itt ha jól számolom akkor mindent nyerni kell, mert nem lesz top8, max egy darab X fér még bele.

 

vs. Danny (CZ)

Eltökélten állok neki a játéknak, egyszerűen nem kaphatok ki többet.

 

Kate PPVP

Minő változatosság, megint egy Kate PPVP.

Nagyszerűen húzok, van kezdő körös Daily Businessem, meg mindenféle finomság, kezdőkezes Nisei, szóval minden rendben van. Emberünk kb. második körében elpazarol egy csomó kreditet meg erőforrást egy ilyen műveletre: futás HQ-ra, Galahadet megtöri az SMC-zett kutyával, Utopia Shard, dobatok kettőt, kukára futás. Nyilván kiszórta a Niseit, meg egy Wraparound-ot, hát azt hittem megőrülök. De most komolyan, ki játszik így? Innen aztán a kulcsmomentum a két Galahades HQ volt, ami egy futásra felélt egy kutyát, így a remote-on levő Galahadre már sose marad, így vígan befejezek mindent rajta. Végül az ellen 6 ponton áll meg, ami szorosnak tűnik, de amilyen bután játszott, szerintem Dunába ugrok ha kikapok...

 

Argus

Erről a pakliról csak sejtéseim voltak, de hálisten Borgia megpakolt vele kétszer, és hát Ő klasszisokkal jobb játékos, mint az ellen, szóval nem aggódok. Ennek fényében viszonylag lassan kezdek, kirakok Plascrate-et, Keyhole nélkül nem futok R&D-t, satöbbi. Végül sikerül betolni vagy 3 Siphont úgy, hogy mindig leveszem a tageket, szóval sok pénze nem marad az ellenfelnek. Amikor lemegy 3 creditre, végigmegyek a remote-okon (nincs Snare, nincs probléma) letörök mindent, meg ellopok egy Vulcan Coverupot. Három bad publicitynél elkezdem széttúrni az R&D-t és kiveszek 4 pontot, így lesz összesen 6. Itt előkerül a második Plascrete, de már kiforgattam eddigre két Scorched Earth-t, szóval elkezdem felvenni a tageket, indul a Data Leak vonat. Millelek vagy 10-et, itt már úgy érzem, hogy találok agendát a kukában. Pofámba rezzel egy Archert, de felírhat kettőt, David megtöri a maradékot, és game.

 

6 prestige

 

Round 4

 

Andris:

Fejben már tudom, hogy a top8 elúszott, így elég kedvetlenül állok neki a következő fordulónak.

vs. Ismeretlen játékos

Jinteki RP

Elsőre megint futok, aznap először húzok fel Hacktivist Meeting-et, ami az RP nagy barátja, ebből még lehet is valami. Kezdésnek mutat Celebrity Gifttel egy Future Perfect, Sundew, 3 jég kezet. én erre Lampreyval gyalulom a kreditjeit, elkezdem a mill játékot, fent tudom tartani a nyomást. Kipakol, és két lapnál rezel egy Sundew-t, de nem fizeti ki a Hacktivist Meeting-et, szólok neki, eldob egy lapot. Jelzem ismét, hogy nem lesz így jó, szeretnék segíteni a randomizációban - a kettőből végül kipucolom a Future Perfectet a kukába. Lekerül egy Jackson, megfutom, eltöri, de megint nem fizeti ki a Hacktivist Meetinget, szólok neki, de addigra pedig össze vissza variál a lapjaival, és a kezéből is bekever a paklijába, úgyhogy közli hogy feladja mert nem tudja visszajátszani.

 

Edward Kim

Az öreg félkarú rablóval szerencsére sokat találkoztam, Ákos is ezt a decket hozta, így sejtettem hogy cutlery + disznóság lesz az osztályrészem. Kezdőkezemből csinálok egy viszonylag rizikós play-t, remoteot jegelem Quandary-val, alá Future Perfect és 1 advance. Így két körig szétfuthatja az R&D-t és a kezemet, cserébe 3 ponton kezdek. Szerencsére nem talál semmit, harmadik körben bejegelem az R&D-t és stabilizálom a helyzetet. Remoteon egy Lancelot mögött kezdek fejleszteni, jól jön most a deck, Merlinekkel kilövöm a kezéből az economy lapokat, és majdhogynem zavartalanul megcsinálom a maradék 4 pontot.

6 prestige

 

Flekk:

vs. Lubomir Boda (SK)

Lubo oldschool Vtes arc, ismerem régről, de ettől még nincs kegyelem neki se.

 

HB:EtF

Kezdés neki: Hedge Fund, ICE HQ, ICE archive.

Kezdés nekem: Keyhole, Keyhole run, Keyhole run, Keyhole run

Forgatom ki a jegeket mintha muszáj lenne, Lubo meg veszettül húz, hogy találjon valamit (közben nyilván kiderül, hogy nem trükkös HB-ról van szó). Lepakol egy Eli-t nagynehezen a pakli elé, és remote-ra kikerül egy másik jég. Megkéselem Eli-t, megfutom a remote-ot és kint tart egy Tollbooth. Folytatódik a nagy Keyhole-ozas, majd bescoreol egy Accelerated Beta Testet, és mindhárom lapot a kukába vágja. Megfutom az archiveot, és találok 10 pontot. Mint kiderült, az utolsó Keyhole run után felkevert valamit, és az alá 3 agendát, amiket kiszórt.

 

Quetzal

Na, hát talán ha valaki tud ellene játszani, az én vagyok, bár még sohase játszottam ellene.

Szolid kezdés után bescoreolok egy Niseit, és ezzel sietségre késztetem, aminek hatására bekap egy Komainu-t 5 lapon (közte E3). Innen próbálja visszahozni a meccset, de pont nélkül hozom le végül.

 

10 prestige

 

Round 5

 

Andris:

Nagyon halvány reménysugaram, hogy ha ezt is megnyerem, sok a döntetlen és a strength of schedule is valahogy az én javamra alakul, akkor a top8 legalján talán beeshetek. Ez az előbbi győzelem után épp eléggé felspannol, lelkesen kezdek.

 

vs. Danny (CZ)

Weyland: Argus Security

 

Szintén Flekk korábbi ellenfele volt a srác, akiről annyit tudtam, hogy megfontolatlanul játszik, de pont emiatt kiszámíthatatlan, hogy mit fog csinálni. Mulligan után is viszonylag gyenge a kezem, egy Dieselből húzok némi naftát, így el tudok kezdeni épülni. A túloldalon 1 jeges remoteok épülnek, kirakok egy Hacktivist Meetinget, hogy kontrolláljam a dolgot, majd egy Imp után elkezdek körbenézni. Ice Wall két helyen is, egy védtelen remote-on felnyalok egy Snare-t, de még van klikkel leszedni a taget. A Hacktivist Meetinget elviszi egy Hostile Takeover. Pakolom a vírusokat vég nélkül, Déja Vu-kkel körbepörgetem a Cache-eket, parazitákkal pedig pusztítom a kisjegeket, így kénytelen folyamatosan védekezni. Az Imppel legyalulok két Dedicated Response Teamet, és sikerül olyan szerencsésen millezni, hogy az összes Jackson az archívban landol. Közben felhúzok két I’ve Had Worse-t, és mikor kb. 20 lapot a kukába dobattam nekiindulok. 4 agendát találok 6 pontért, az első két meat damage kiviszi a 2 I’ve had-et, úgyhogy benyalom a maradék hat sebet is nagy nyugalommal. A corp utána kifejleszt egy Vulcan Coverupot, de ezzel nagyon nem jut messzire, millezek tovább, aztán 6-7 lap után egy Knight-tal ráfutok az archívra: felpattint egy Archer-t, de lepucolom a lovaggal, és elveszem az utolsó két pontot.

 

Kate PPVP 

Lekeverek egy 1 jeges pocsék kezet...egy 1 jeges 2 agendás még hitványabb kézre, aminek az eredménye, hogy az első körben 2 Maker’s Eye-t kapok, és már visz is 6 pontot a runner, Jacko meg repül a kukába. Remek kezdés, de innen kell folytatni. Következő körben sem húzok jeget, egyre jobb a helyzet, közben az ellenfelem elkezdi felpakolni a Voicepad-eket, meg az egyéb disznóságokat. Végre húzok egy Himitsu Bako-t, amivel levédem az R&D-t, és elkezdhetek kicsit nyugodtabban játszani. Interns-szel visszarakom Jackot, és húzok pár lapot, elkezdek építeni egy remote-ot, termelek némi kreditet, majd elkezdek kipontozni egy Nisei-t. Közben az ellenfelem átvált passzív játékra, elkezdi felhúznia pakliját, ezalatt pedig befejezem a Nisei-t és építkezem tovább. Jön egy Indexing és egy újabb Maker’s Eye, amibe inkább beledobom a Nisei tokent, nem kockáztatok. Következő körben 3 jég mélyre kiépítem a remote-ot, és elkezdem a második Nisei-t fejleszteni. Mivel semmi nem történik a túloldalon, megkockáztatok egy Celebrity Giftet, és még egy pont fejlesztést, így 3 körre nyújtva a dolgot, de beválik, az agendát is ki tudom fejleszteni, és a gazdaságot is sikerült stabilizálni, plusz még mindig megvan a lefordított Greenhouse-om. Eközben az ellenfél kiépül, Gordian Blade, Mimic és egy Lady a páston. A 3 jég mögé berakok egy Caprice-t, azonnal ráfut és eltöri, de így meg tudom taxelni jócskán, a következő köre rámegy újra a pénztermelésre, közben lerakok egy Medical Breakthrough-t, és elé egy újabb grail-t. A következő futásnál remote helyett a kezemet támadja, de ott agenda helyett csak grálok várják, így ki tudom flippelni a Greenhouse-t, és 6-6-ra egyenlíteni. Mivel a Lady tokenjeit elhasználta a remote-on, a kezemet védő Lotus Fieldet lecserélem egy Galahad-re, innen pedig az a legjobb esélyem, ha behúzom a harmadik Medicalt, és kézből nyerek. Ehhez Jacksont hívom segítségül, így három körön belül a kezembe is kerül a lap, a következő körben nyerek. Az ellenfélnél nincs barrier törője, a kezemet Galahad védi aminek tudok mutatni 2 grail-t, ekkor a következő történik: elsőből fut kézre (3 lap nála), lepattan a Galahad-ről, és bevarrok neki 2 sebet (Scavange és még valami kimegy, 1 lapon marad). Második klikkből Professional Contact-tal húz egy lapot, gyermeki mosollyal közli, hogy “this works!”, majd a topdeckelt Test Runnal felvesz egy második Lady-t, és a kézben lévő utolsó lapból Legworkkel megfutja a kezem, ahonnan 4 lapból kivarázsolja a game winning Medical-t. A cseh szókincsem igen gyér, úgyhogy inkább gratuláltam neki a szoros meccshez. Apró vigasz, hogy végül a top8 alja 12 pontnál volt, és ott is SoS alapján kiesett két ember, így nem ezen az utolsó körön múlt a második napi bejutás.

 

Flekk:

vs. Martin (AU)

Másik osztrák srác, szerintem nagyon jó arc, már rötyögtünk a meccs előtt, hogy jó lesz az X aztán imádkozzunk az erős SoS-ért.

 

Chaos Theory, ami 20 lapos.

Hogy miért 20 lapos? Paige Piper, that's why! Supplier, Earthrise Hotel, interface-ek, amúgy jópofa deckenk tűnt.

Szerencsére nem húzott Paige Piper-t sokáig, így kissé lassabban sikerült kiépülnie a vártnál, ami idő alatt szépen gyarapodtam, és megcsináltam kettő Nisei-t. Sajnos a tokeneket viszont el kellett kezdenem elhasználni a brutális 5 lapos R&D runok ellen, de így is kihúzott pár agendát. Aztán egy NAPD jött fel harmadiknak, amit eladtam Future Perfect-nek és install-advance-advance módjára kezdtem kifejleszteni. Ezzel behúztam a csőbe, és kevés kredittel futotta meg a remote-ot, kapott egy Merlin-t két trash program mutatással, de csak 3 kreditem maradt, és neki is. Úgy döntött, hogy folytatja, de szerencsémre Galahad volt az utolsó jegem, szintén két trash programmal, neki pedig nem volt kreditje törőre, így hazaküldtem egy Gordian Blade-et és egy Femme Fatale-t. Innen pedig nem sikerült kikapnom.

 

NEH FA Grail

Négy pontot sikerült kihúznom, de nem húztam egy Account Siphont se, és körről-körre fogytak az esélyeim, végül le lettem Astrotrain-elve.

 

12 prestige

 

Úgy tűnt elég jó a strength of schedule-om, így sikerült ha éppenhogy is, de bejutni a top 8-ba hetedik helyen, ami azt jelentette, Jaimevel kellet játszanom az első fordulót másnap.

 

Este sörök, hermelin, viszonylag sok, de rossz minőségű alvás után látunk neki a top8nak.

 

Top 8

 

vs. Jaime (PR/HU), Kate Stimhack vanilla pakolós

 

Runnert választ, ami nekem a jobb matchup szerintem. Mivel tudom, hogy Ninjaval játszik a Komainu-k és a Lancelot-ok is felértékelődnek (hat kredit átlagosan).

Egészen rendben van a húzókezem, és sikerül megcsinálni Niseit, NAPD-t miközben Jaime nem talál semmit, mert minden vagy a pakli aljára kerül, vagy a kezemben figyel. Mutatok egy kezet Celebrity Gifttel, amiben egy NAPD és egy Future Perfect is van, és kapok egy Legworkot, de csak a Future Perfectet leli meg, ott pedig megnyerem a psi gamet. Általánosságban véve ezen a meccsen minden psi gamet megnyerek, megcsinálom a Future Perfectet is, Jaimet pont nélkül küldöm a losers ágba.

 

 

Winners Semifinal

 

vs. Peekay (SK), Jinteki :RP aljasság

 

Szintén eljátssza a Hedge Fund, ICE HQ, ICE Archive gamet, én pedig szintén eljátszom a Keyhole-os kört.

R&D elé odakerül egy Wall of Static, ami egyre limitálja a Keyhole-t körönként, de sikerül közben behúzni egy Eater-t és begravírozni egy Account Siphont. Aztán csinál egy baromságot az ellenfelem, és az R&D-re odatesz egy Ash-t, a HQ-ra pedig egy Caprice-t. Ezzel ugye a Keyhole runokat ugyanúgy beviszem, annyi, hogy nem rakom ki a Spinal Modemeket. A HQ-ra betúrok egy Siphont úgy, hogy betippelem a Caprice-t és mindent összepocsékolok, amit érek, kivéve a tetves Crick-et az Archivum előtt, mert nem húzok rá se David-et, se Forked-ot. Aztán eljön az idő, hogy Peekay kifejlesszen egy Nisei-t, lent hagyta egy ponttal. Nyilván megfutottam, amire felrezzelt egy Lotus Fieldet, amit viszont nem tudott, hogy addigra már felhúztam a Spooned-ot. Utolsó klikkből kiraktam egy Same Old Thing-et, tudván, hogy ha score-ol, akkor fel tudom majd használni a sok tag ellenére. Végül aztán molyolt valamit, es leszedte a Same old thinget, miközben lement egy kreditre. Ekkor elérkezettnek láttam az időt, hogy kicsináljam, megfutottam az archive-ot, ahonnan a Crick felrakott egy Jackson Howardot. Mivel tudtam, hogy van lent egy másik is, így visszakevert hat lapot, de bent hagyott két Future Perfectet, amiket 0-0 rejtéssel elvittem. Második klikkben ment is a Spooned a maradék kreditjeimből a remote-ra, és végül harmadik klikkben elvittem a nyerő agendát.

 

 

Winners Finals

 

vs. Vaclav (CZ), HB:Etf Punitive

 

Coin flip nekem kedvez, futnom kell.

Van egy ősi inuit mondás: "If you outsmart a polar bear, there is no time to relax" :). Nos elsőre túljártak az eszemen, de nem hagyok időt pihenni én sem.

Mivel nem tudott már meglepni a Punitiv-eokkal, és score-olni csak nagyon lassan tudott, nem igazán féltem ettől a meccstől. Az elején hamar tudtam tolni a Keyhole-okat, mert csak Eli-ok védtek az R&D-t amik áldozatul estek a cutlery-nek. Kiraktam viszonylag hamar egy Plascretet is, hogy ne érjen nagy baj, és amint kifordult egy hárompontos, megfutottam, hogy max. hármas Punitive-okat kapjak. Közben Account Siphonokkal gyengítettem pénzügyileg, mialatt folyamatosan éltem föl a pakliját, amiben pár Data Leak Reversal is segített. Amikor fogyóban volt mind a paklija, mind az idő, lerakott egy lapot, advanceolta kétszer egy Ash-el ellátott szerveren, ami előtt egy Next Gold figyelt (3as erősségű). Viszont én már addigra körülbelül 12 köre tartogattam az egyetlen Forked-omat baj esetére, főleg mivel az Archer-t elviszi a David+E3 kombo. Szóval megforkoltam, kijackeltem, megfutottam megint, ott beszoptam az Ash-t ami egy brain damage-el is járt, viszont eltrasheltem és game. Igazából ha rohadt cseles, és lerakja a második Aggressive Secretary-t, akkor sincs semmi baj, mert nemigen volt score-oló szervere és alig volt lapja a pakliban.

 

 

Winnerkent vártam hát a Grand Finalst, ráadásul nekem elég volt egyet nyernem már, míg a loser oldalról érkezőnek kettőt.

Ez amúgy némi henyéléssel is jár amíg a loser ágról feljut az utolsó opponens.

 

Grand Finals - első meccs

 

vs. Martin, Chaos Theory, ami 20 lapos

 

Mivel a céggel még csak egyet játszottam, Martin pedig mar eddigre hármat, runnerrel volt köteles játszani az első meccset.

Miközben néztem a losers semifinalst, rájöttem, hogy igazábol ellenem a svájci körben borzalmasan húzott, és ha igazán jól kezd, akkor eléggé brutális tud lenni a paklija. Amit viszont szintén tudtam, hogy a törő-sora nem túl effektív, és ha megúszom a Femme Fatale tokent, akkor egy három szubrutinos Merlin eléggé jól fogja taxelni, 5 kreditre. A másik pedig, hogy igazából, ha sikerül tempósan játszanom, akkor nem lesz ideje eleget pakolásznia early-gameben. Kezdőkezem három jég, egy NAPD és egy Daily Business Show, kiváló! Az első körös DBS nagyon jó, még akkor is, ha a többi lap kozépszerű is mellette, hozott is nekem economyt, jegeket, Caprice Niseit. Hogy stresszben tartsam Martint, elkezdtem viszonylag korán kifejleszteni az NAPD-t, amire rá is futott, de kint tartottam a psi game-mel. Eddigre mindenhol figyelt több jég is: Archive elott egy rezeletlen Swordsman, R&D előtt Komainu, Lotus Field, Swordsman, HQ elott Wraparound, Komainu. A remote-ot természetesen egy Merlin védte. Szerencsére azzal, hogy folyamatosan raktam a jegeket az R&D elé, rá tudtam kényszeríteni, hogy a Femme tokent az ott lévő jegek kapják, ne a Merlin. Eljön a pillanat, amikor kiüríti a kezét egy Komainu, de bejut az R&D-be, ahol nem talál agendat, hiszen közben felhúztam egy Niseit, amit komótosan megcsinálok. Innentől kezdve üres kézzel fut mindenhova, ami idegesítő, mert nincs access-re sebző lapom, a Komainuk meg semmit se érnek. Végre aztán sikerül felhúznom két Pup-ot, az egyik a HQ elé kerül a felrezzeletlen Komainu helyére, a másik lecseréli a Swordsman-t a legkülső jégként az R&D-n. Innen sajnos már minimum kettő kredit bárhova futnia, így nagy termelésbe kezd, miközben én felhúzom a második NAPD-t. Már éppen azon gondolkozom, hogy következő körben lerakom, és kétszer advance-olom, mintha Future Perfect lenne, hogy behúzzam a csőbe, mikor egy Maker’s Eye-jal belátogat az R&D-re 5 lapért. Mit ad isten, a felső lap pont egy Future Perfect, amit nem tud ellopni, mert megverem a psi game-ben, a többi négyben pedig nincs agenda, csak trashel valami assetet. Ekkor én felhúzom a game winning agendat, installálom és advance-olom kétszer, tudván hogy max. két uj lapot láthat, azzal pedig nem tud nyerni. Ellenfelem köre: klikk négy kreditert (Magnum Opus), futás centralra, futás remotera, ahonnan kint tartja a Nisei token, és megnyerem a meccset.

 

 

 

Összességében a top8ban nagyon jól ment a játék, legrosszabb esetben is közepesen jöttek a paklik, szinte semmit hibát nem vétettem, és ha jól emlékszem, akkor az ÖSSZES psi gamet megnyertem a cutban.