Markos Dániel: Javuló tendencia - OMK Miskolc

Szerző: admin / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2013.12.01 21:32

Javuló tendencia - OMK Miskolc 2013

 

Különböző elfoglaltságok miatt az új OMK-nak csupán a harmadik fordulóján sikerült először részt vennem, illetve eme riport megírására is csak most szakítottam időt.

Az új standard új lehetőségeket hozott. Eleinte GW aggro paklit építgettem, de rá kellett jönnöm, hogy ez ebben a környezetben nem jó – hiányzik belőle az interakció. Megtetszettek viszont a GR paklik, s mivel a Monsteres verzióhoz voltak lapjaim, némi lapkunyera árán sikerül összeraknom az alábbi paklit:

 

10 Forest

6 Mountain

Stomping Ground

Temple of Abandon

 

Boon Satyr

Elvish Mystic

Ghor-Clan Rampager

Kalonian Tusker

Polukranos, World Eater

Stormbreath Dragon

Sylvan Caryatid

3 Scavenging Ooze

 

Flesh // Blood


Domri Rade
Xenagos, the Reveler

1 Chandra, Pyromaster

 

Sideboard

Fade into Antiquity

Mistcutter Hydra

Mizzium Mortars

Pithing Needle

Plummet

Ruric Thar, the Unbowed

 

A Chandra csak kényszerből került bele, mert nem tudtam 4. Domrit szerezni, ez pedig hasonlóképp húzza a lapot (se). Igazándiból nem játszott nagy szerepet.

A kölcsönlapokért köszönet Kenyeres Ákosnak és Schrick Máténak!

 

Az útra a Schrick fivérek, Ákos és Czicze Marci ültek be az autómba.

Kisebb csúszással érkeztünk, kisebb csúszással kezdtünk:

 

1. forduló: Schrick Dávid, BG

Csak nem útitársat sorsolt nekem a gép?

Első körben nem nagyon tudtam megállapítani, milyen paklija volt, bár pakolgatott Loli Trollt meg Varolzot. Lelkesen ütlegeltük egymást, 13-ban voltam, amikor egyszer csak bestowolt egy Boon Satyrt, és ezzel pont elegendő sebzést ütött be.

Másodikban már én nyertem, meglepő módon a Scavenging Ooze jó a grave-t használó paklik ellen.

Harmadikban megtartottam egy egyföldes, két Elfes kezet, amivel megkockáztattam a kezdést. Ez látszólag nem jött be: Dávid kitette a lényeit, amelyekkel gyorsan aprítani kezdett (ráadásul mindketten bénáztunk: én támadtam egy Elffel, miközben volt kint Loli Trollja, mert elfelejtettem, hogy lapdobásra kap countereket. De nem jött rá, hogy jobb lenne neki blokkolni, így ebből nekem nem volt problémám). Több kulcsmomentum is volt, amelyeken nagyon elgondolkodtam: először két-két Elf és föld mellett kitettem egy Xenagost, amiből manát nyertem, és Oozet raktam ki egy Polukranos helyett. A hydra a következő körben jött játékba, de a Loli Troll megzabálta egy bestowolt Satyr révén. Ezután kockáztattam: mivel Dávid kitappelt, elnyomtam egy overloadolt Mizzium Mortarst. Szerencsémre nem volt olyan lapja, amit a Trollnak dobhatott volna, s regenerálni sem tudta. A szatír miatt így is chump-blokkolnom kellett a következő körökben, hisz vörös mana híján nem tudtam kijátszani az e körökben húzott sárkányaimat. Végül besütöttem Xenagos ultiját, ami kemény 4 planeswalkert, 1 sorceryt, 1 lényt és 1 földet mutatott. Immár kettőben voltam, de Dávid nem talált módot az átütésre, én viszont végre földeket kezdtem húzni, kitettem a sárkányokat, és gyors ellentámadással megvertem a hosszabbítási körökben.

1-0

 

2. forduló: Schrick Máté, Monoblue Devotion

Csak nem megint Schrick nevű játékost sorsolt nekem a gép?

Máté ráadásul égett a bosszúvágytól, amiért oly csúful elvertem öccsét.

Első körben adta a paklija, így a hullámok urának elementáljai lettek végzetem.

Másodikban Tidebender Mage-k segítségével akadályozta tevékenykedésemet, de manalényeimmel begyorsítottam egy korai overloados Mortarsba, így serege kimúlt. A hullámok mestere ismét elementálokat idézett, de erre is húztam egy Mortarst.

A harmadik játék egyszerűen alakult: negyedik kör 4/4-es Mistcutter Hydra, következő körben 5/5-ös Hydra. A biztonság kedvéért egy Ghor-Clan Rampagert is szorongattam még a kezemben, hátha utamat állja egy Mutavault.

2-0

 

3. forduló: Szőke Zoltán, UW Kontroll

Csak nem megint kemény ellenfelet sorsolt nekem a gép?

Na, mindegy, elvégre nem rosszak az esélyeim.

Első körben nagyon jól ment az aprítás, mert nem annyira lényeket, hanem inkább planeswalkereket tettem le, amelyekre neki nem volt igazi megoldása (pl. szatír tokeneket kellett Verdictelnie – laphátrány), ráadásul managondjai akadtak. Így is csak nagy nehezen ütöttem le 1-be, amikor megfordította a játékot pár Revelation és Elspeth segítségével. Lap nem volt a kezemben, átütni nem tudtam, s bármely lényem azonnal meghalt volna. Innentől kezdve már csak egy sárkány segíthetett volna rajtam, de az bizony nem jött, és Zoli amúgy is megcounterelte volna (mint ahogy eggyel meg is tette a játék folyamán). Pedig volt pár kör, amíg simán nyerhettem volna vele…

Másodikban négyre kevertem le, földeket nem húztam, innentől pedig puszta formaság volt a játék. Azért Zoli megnézte volna, ha prezentálok egy második körös Domrit és abból húzok lényeket. J

2-1

 

4. forduló: Nagy Tamás, GR Monsters

Csak nem megint VB-résztvevőt sorsolt nekem a gép?

Borzasztó interaktív játékokban eldőlt, hogy Thommonak kedvezőbb a húzása, így ő büntetett meg engem Sárkánnyal, Satyrral meg Mortars-szal, nem pedig fordítva.

2-2

 

Miért van az, hogy versenyeken az első két fordulóban remekül kijön a lépés, a következő kettőben viszont sosem? Most már sokadik verseny óta a 3-4. forduló kritikus nekem, jó lenne végre változtatni ezen!

 

5. forduló: Articsóka Zeller Gábor, Bg Kontroll

Csak nem megint Nemzeti Top8-ast sorsolt nekem a gép?

Az elsőben meglepett a zöld splash, de annyira azért nem illetődtem meg, s megvertem.

Másodikban rosszul side-oltam. Gondoltam, Ruric Thar csak jó a monoblack ellen, hisz spellt kell kijátszania, hogy megoldja. A Pack Ratről és a tényről, miszerint Tharnak mindig támadnia kell, megfeledkeztem. Ismerjük meg a kártyákat. J

A harmadik kör nevetséges volt, kínlódtunk körökön keresztül (bár erről Schrick Dávid többet tudna mesélni, mert ő figyelte Gábor kezét): nekem két Plummet került a kezembe, neki meg két Desecration Demon. Egy Thoughtseize miatt tudott ezekről, s körökön keresztül bámultuk egymást, mert az égvilágon semmi aktívat nem húztunk, ő meg nem tette ki a Démonjait. Húzni se nagyon tudott, mert leböktem azt a földjét, amire az Underworld Connectionst tette (de jó, hogy előtte olvastam erről!). Pack Ratet is kirakott ugyan, de pechjére húztam egy Mortarst rájuk (az előzőt dobatta a Tótsajttal). Végül nekem javult fel előbb a húzásom, s ennek köszönhetően hoztam a meccset.

3-2

 

6. forduló: Horváth Sándor, BR aggro

Csak nem végre egy random játékost sorsolt nekem a gép?

Gondoltam, ez könnyű lesz, legfeljebb a Mogis’ Maraduere okozhatott nekem gondot. Ilyet azonban nem láttam a két játék alatt.

Ahogy az várható volt, az első körökben kipakolta a kis goblinjait, és kevésbe ütött, de nekem úgyis nagyobb az összes lényem, meg főleg volt 3. körös Polukranosom, így a támadásai elakadtak, s visszavágtam. Az Ooze is sokat segített.

Másodikban ugyanez volt, ráadásul manaproblémái is adódtak. Így is ötbe ütött le, mert elfelejtettem, hogy a Flesh/Blood sorcery, és a Madcap Skills ellenem erős. A nap végére csak megtudtam, mikkel játszom J

4-2

 

Ezzel az eredménnyel 12. lettem, ami azért mégiscsak egy lépés a nemzeti 13. helyhez képest. J

Mivel Ákos és Marci top8-ba jutottak, újraszervezett autóval indultunk haza; minden különösebb nehézség nélkül haza is jutottunk.

 

Találkozunk Kecskeméten!

Dani