Kalandozás keletre, civilizációépítés kockákkal és tevekaravánok társasos újdonságaink között!
Szerző:dinidino / Kategóriák:Társasjáték / Dátum:2022.01.14 17:01

A héten érkezett a Stroganov társasjáték, amelyben a 16. századi orosz cárság határait kell kiterjesztenie a maximum négy játékosnak. Ennek során a táblán is balról jobbra kell haladniuk a különféle tájakat megjelenítő lapkákon, miközben vadászva, kereskedve és telepeket létesítve tehetnek szert pontokra, ahogy az egy vérbeli eurogamehez illik. A négy évszakra bontott játkmenet négy évet ölel fel, amelynek során lehetőség van a cár kívánságait is teljesíteni további pontokért cserébe. Egy adott év mindig egy területre való átmozgással történik, ezt követik az általánosan végrehajtható és területspecifikus akciók, hogy aztán télen a felfedezők felkészüljenek a következő évre.

Hatszöglapokkal és kockákkal kell civilációkat építeni az Origins: First Buildersben, ahol egy elveszett kultúra romjaira kell felhúzniuk a játékosoknak a városukat. Ehhez különféle színű kockákat draftolhatnak a körök elején, amiket aztán vagy a központi táblára vagy pedig a városukba elhelyezve tudnak akciókra beváltani. A kocka értéke és színe meghatározza, hogy mely helyek aktiválhatóak vele, ez pedig nagyban befolyásolja, hogy az adott körben építkezik vagy éppen hadakozik az adott játékos. A körök előrehaladtával lehetőség van bővíteni a rendelkezésre álló kockamennyiséget, illetve a különféle épületek is megnyitnak további opciókat. A végcél természetesen itt is minél több pont begyűjtése.

A legbusásabb hasznot szerző játékos lesz a győztes a Camel Up: Off Season játékban, ahol tevéket kell felmálházni különféle árukkal, amelyeket aztán a megadott szabályok szerint lehet értékesíteni. A különféle típusú termékeket licitálással lehet lehet megszerezni a különféle piacokról, amelyek eltérő mennyiségű árulapokat tartalmaznak. A kártyák ráadásul kétoldalúak, ez pedig meghatározza, hogy egy adott körben milyen speciális hatások érvényesülhetnek. Ez lehet a licitek korlátozása vagy a piacokon lévő kártyák eltüntetése. Okosan kell gazdálkodni egy rendelkezésre álló tevékkel is, mivel egy állat csak három azonos típusú kártyát tud szállítani, nagyobb terheléstől összerogyik, lehetetlenné téve az eladást.

Vissza a főoldalra