Léghajózás a hegyekben, törpök és rendőrök a múltból társasos újdonságaink között!
Szerző:dinidino / Kategóriák:Társasjáték / Dátum:2021.04.13 11:04

A játékosok építik meg a táblát a Whistle Mountainban, ahol különféle léghajók lehelyezésével szerezhetnek pontokat és fejlesztéseket a repülő szerkezeteikhez. Az alattuk keringő vízörvény ráadásul folyamatosan emelkedik, ezzel fedve le a pálya egyre növekvő részét. Ez ráadásul beszippantja a már lehelyezett legénységet is, akiket érdemes kimenteni is. A műfaji kavalkádot színesíti a többféle erőforrás is, amely speciális képességek megvásárlását teszi lehetővé.
 
 
Kártyákból épül fel a játéktábla a Dwarf játékban, amelyben egy számos meglepetést rejtegető hegy belsejében kalandozhatnak játékosok. Törpjeiket a különféle akciókat tartalmazó lapokra helyezve lehet a hegy belsejéből kibányászni a vas- és aranyércet, amelyekből bónuszokat adó felszerelések szerezhetőek. A bányákban ugyanakkor orkok és sárkányok is ólálkodnak, akiknek legfőbb célja elhalászni a kincseket. A minden alkalommal különböző játékot a legtöbb értéket megszerző játékos nyeri.
 
 
Az 1980-as évek rendőrös sorozatait idézi a Hard City, ahol a Doktor Zero nevű gonosztevő megállítása a játékosok feladata öt epizódon keresztül. Ehhez eltérő képességű rendőri egységeket használhatnak, akiknek legfőbb erőforrása testhezálló módon a fánk. Az eltérő szcenáriók mindegyike egyedi kihívásokkal bír, amelyeket a vágóképekként felbukkanó fordulatok is színesítenek, a három eltérő játékmód pedig biztosítja az újrajátszhatóságot is.
 

Vissza a főoldalra